Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Doktornő!

Az alábbi értékeim lettek vérvételen:
TSH: 5,5 mIU/L 0,400-4,000
T4: 16,65 pmol/L 7,75-15,21
T3: 5,53 pmol/L 3,80-6,00
rT3: 0,17 ng/ml 0,09-0,35
Anti-tireoglobulin: <0,9 U/mL 0,0-115,0
Anti-TPO: 2,3 U/mL 0,0-9,0
Glükóz 0': 4,7 mmol/L 3,5-6,1
60': 9,2 mmol/L 3,1-10,5
120': 6,7 mmol/L 3,1-7,5
Inzulin 0': 5,5 mIU/L 1,9-23,0
60': 50,8 mIu/L
120': 43,4 mIU/L
HOMA-IR: 1,1
Járok endokrinológushoz magánrendelésre, ott mondta a Doktornő, hogy olyan mintha egyszerre lenne alul és túlműködésem (többször voltam vérvételen mindig hasonló értékkel, szóval nem hibázott a labor), és ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni. Viszont kezdtük volna a lombikot, amit viszont ilyen értékekkel nem végeznek el. Rendszeresen mozgok és betartom a diétát. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Marianna!
Én megnézném, hogy nincs-e esetleg magas prolaktin szintje, ami esetleg " felhúzza" a TSH-t is.
Màsrészt kezelném az inzulin rezisztenciát.

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!