Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr! Doktornő!Az alábbi értékeim lettek vérvételen:

TSH: 5,5 mIU/L 0,400-4,000

T4: 16,65 pmol/L 7,75-15,21

T3: 5,53 pmol/L 3,80-6,00

rT3: 0,17 ng/ml 0,09-0,35

Anti-tireoglobulin: <0,9 U/mL 0,0-115,0

Anti-TPO: 2,3 U/mL 0,0-9,0

Glükóz 0': 4,7 mmol/L 3,5-6,1

60': 9,2 mmol/L 3,1-10,5

120': 6,7 mmol/L 3,1-7,5

Inzulin 0': 5,5 mIU/L 1,9-23,0

60': 50,8 mIu/L

120': 43,4 mIU/L

HOMA-IR: 1,1

Járok endokrinológushoz magánrendelésre, ott mondta a Doktornő, hogy olyan mintha egyszerre lenne alul és túlműködésem (többször voltam vérvételen mindig hasonló értékkel, szóval nem hibázott a labor), és ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni. Viszont kezdtük volna a lombikot, amit viszont ilyen értékekkel nem végeznek el. Rendszeresen mozgok és betartom a diétát. Mit lehet ilyenkor tenni?

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Marianna!

Én megnézném, hogy nincs-e esetleg magas prolaktin szintje, ami esetleg " felhúzza" a TSH-t is.

Màsrészt kezelném az inzulin rezisztenciát.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA