Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakorvos!

Én egy 39 éves nő vagyok, és szeretném Öntől megtudni, hogy a hosszú évek óta fennálló panaszaimat okozhatja-e a pajzsmirigy betegsége.

Esetemben rohamszerűen jelentkezik a rosszullét: mintha valami a torkomra tapadna, irritálja, amitől köhögni kezdek. Fulladás jellegűek a tünetek, amik folyadék hatására lassan csillapodnak. Ilyenkor jó ideig képtelen vagyok megszólalni. Súlyosabb esetben előfordul ökölődés is, de a roham elmúltával rögtön tudok enni/inni, tehát nem a gyomrom okozza.

Sokszor "érzem" a torkomat, mintha gombóc lenne benne. Mindent apróra vágok, mert gyakran van nyelési problémám, mintha száraz lenne a torkom.

A rohamok májusban/júniusban jelentkeznek (nagyon enyhe formában az év más részében is előfordult már). Néhány dologra allergiás vagyok ugyan, de szakorvos szerint a tünetek nem allergiára utalnak. Évekkel ezelőtt volt vérvizsgálat is, negatív eredménnyel.

Vérvizsgálattal teljesen kizárható a pajzsmirigy betegség?



Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Érdeklődő!



Sajnos teljesen nem zárható ki a pajzsmirigy probléma vérvétellel,de mindenképpen szükséges lenne a kivizsgálása.(tsh,t3,t4,anti-TPO,anti-thyreoblobulin esetleg TRAK)



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA