Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

46 éves nő vagyok. Kb. 15 évvel ezelőtt a bal emlőből - nem voltam terhes - tejszerű váladék ürült amely azóta is jelen van. Akkor mastopathia-t állapítottak meg és szedtem Mastodynon cseppeket amitől a probléma nem szűnt meg. A mellemben nem találtak kóros elváltozást, azóta is rendszeresen járok mammográfiai vizsgálatra, cysták vannak mindkettőben. Mindemellett az arcomon - jellemzően a homlok és áll-fül-nyak közötti részen - barna foltok találhatóak szinte egész évben, amely nyáron erőteljesebb és sötétedik. A bőrgyász azt mondta a fogamzásgátló tablettától van amit abbahagytam kb. 10 éve de a foltok maradtak. Pár hete vérvétel során kiderült, hogy a TSH értékem 7,6. Voltam pajzsmirigy UH vizsgálaton: jobb lebeny: 33*14*12 mm, bal lebeny: 29*13*13 mm, a bal lebeny caudalis felében 14*12 mm jól határolt echodens göb van. Következik a göb UH vezérelt aspiratios cytologiai vizsgálata és Anti-TPO vérvétel. Jelenleg Letrox 50 mg reggel fél tablettát szedek. Az állandó fáradtság, menstruációs zavarok, hajhullás, izomgyengeség, szapora szívverés, koncentrációs , néha ájulás-szerű gyengeség, szédülés és nyáron a meleg intolerancia megnehezíti a napjaimat. Kardiológiai diagnózis: tachycardia supraventricularis. Elképzelhető, hogy az agyalapi mirigy valamilyen rendellenessége áll a háttérben? Köszönöm megtisztelő válaszukat - amennyiben lehetséges kérnék szakorvosi véleményt. Köszönöm.
Köszönöm megtisztelő bizalmát.

Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon:06704319728, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett.Jó egészséget kívánok:

Prof. Dr. Balázs Csaba​

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA