Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr /doktor nő!



Tavalyi év során derült ki,hogy inzulinrezisztenciám van a nőgyógyászom azt mondta még csak kezdeti.A diéta nem segített,most elkezdtem szedni a Merkformin750-et napi 2x,plusz a diéta.Kérdésem az lenne,hogy kell-e még valamit szednem hogy növeljem a megtermékenyülés esélyét.És mennyi idő után várható eredmény?A eredményei : éhgyomri HOMA IR 2,92, 60 perce 11,38, 120 perces 12,7.



Köszönöm

Gabriella
Kedves Gabriella !



Kérdésem az hogy inzulin rezisztencia mellett fennáll –e polycystás ovarium syndroma is. Fontos annak ismerete is hogy milyen inzulin rezisztencia diétát tart, és mennyit mozog. A Merckformin csökkenti az inzulin rezisztenciát. Nincs értelme nagyobb adagok adásának. Az elküldött eredménye nem utal inzulin rezisztenciára. Az éhgyomri HOMA index is csak mérsékelten emelkedett, de ez nem alkalmas a diagnozis felállitására. Remélem hamarosan örülhet terhességének.



Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA