Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

36 éves vagyok, augusztus elején volt missed ab műtétem (9 hetes terhességet veszítettem el). Lassan újra próbálkoznánk, ehhez a nőgyógyász kérésére elvégeztettem a ciklus elején esedékes laborvizsgálatokat, ami az alábbi eredményekkel zárult:

FSH- 16,80 U/L
LH- 7,12 U/L
Ösztradiol: 73 pmol/L
TSH: 1, 066
Prolaktin:459,9 mIU/L

AMH: 0,99 ng/ml

még hátravan a 21. napon lévő tesztoszteron, progeszteron mérés, de az eddigi eredményekkel kapcsolatban kérdezném, hogy lehetséges-e, hogy a vetélés/műtét után így megborulnak a hormon értékek? pár hónappal ezelőtt még az FSH, Ösztradiol teljesen rendben volt, vagy ez már esetleg a petefészek kimerülésére utalhat?
Van-e bármilyen módja ezeknek a hormonszinteknek a kezelésére, érdemes-e többször nézetni? Egyáltalán, mennyire súlyos az eltérés, mennyiben befolyásolhatja Ön szerint a sikeres teherbeesést?

Előre is köszönöm a válaszát,
Üdvözlettel:
Franciska

Válasz

Kedves Franciska!

Még rövid idő telt el az előző terhessége óta, türelemre kérném.
Az AMH értéke a petefészek kimerülése ellen szól.
Mindent figyelembe véve azt javasolnám, vegye fel a kapcsolatot egy endokrinológussal, a hormonok dinamikáját figyelembe véve dolgozzanak ki az Ön számára hatékony terápiát.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!