Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

36 éves vagyok, augusztus elején volt missed ab műtétem (9 hetes terhességet veszítettem el). Lassan újra próbálkoznánk, ehhez a nőgyógyász kérésére elvégeztettem a ciklus elején esedékes laborvizsgálatokat, ami az alábbi eredményekkel zárult:

FSH- 16,80 U/L
LH- 7,12 U/L
Ösztradiol: 73 pmol/L
TSH: 1, 066
Prolaktin:459,9 mIU/L

AMH: 0,99 ng/ml

még hátravan a 21. napon lévő tesztoszteron, progeszteron mérés, de az eddigi eredményekkel kapcsolatban kérdezném, hogy lehetséges-e, hogy a vetélés/műtét után így megborulnak a hormon értékek? pár hónappal ezelőtt még az FSH, Ösztradiol teljesen rendben volt, vagy ez már esetleg a petefészek kimerülésére utalhat?
Van-e bármilyen módja ezeknek a hormonszinteknek a kezelésére, érdemes-e többször nézetni? Egyáltalán, mennyire súlyos az eltérés, mennyiben befolyásolhatja Ön szerint a sikeres teherbeesést?

Előre is köszönöm a válaszát,
Üdvözlettel:
Franciska

Válasz

Kedves Franciska!

Még rövid idő telt el az előző terhessége óta, türelemre kérném.
Az AMH értéke a petefészek kimerülése ellen szól.
Mindent figyelembe véve azt javasolnám, vegye fel a kapcsolatot egy endokrinológussal, a hormonok dinamikáját figyelembe véve dolgozzanak ki az Ön számára hatékony terápiát.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »
Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

A hormonzavarok különböző formái sokaknál felléphetnek, sőt, gyakran úgy, hogy az érintettek még csak nem is tudnak róla. Ennek oka, hogy igen általános tüneteket produkálhatnak, így nem is gondolnak arra, hogy pl. az állandó fáradtságukat, menstruációs zavarukat vagy emésztési problémájukat valamilyen betegség okozza. Tesztünkben összeszedtük azokat a panaszokat, melyek endokrin zavarra utalhatnak, így ekkor érdemes vérvétel útján megbizonyosodni arról, vajon valóban hormonális betegség okozza őket. A teszt összeállításában dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa volt segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!