Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

36 éves vagyok, augusztus elején volt missed ab műtétem (9 hetes terhességet veszítettem el). Lassan újra próbálkoznánk, ehhez a nőgyógyász kérésére elvégeztettem a ciklus elején esedékes laborvizsgálatokat, ami az alábbi eredményekkel zárult:

FSH- 16,80 U/L
LH- 7,12 U/L
Ösztradiol: 73 pmol/L
TSH: 1, 066
Prolaktin:459,9 mIU/L

AMH: 0,99 ng/ml

még hátravan a 21. napon lévő tesztoszteron, progeszteron mérés, de az eddigi eredményekkel kapcsolatban kérdezném, hogy lehetséges-e, hogy a vetélés/műtét után így megborulnak a hormon értékek? pár hónappal ezelőtt még az FSH, Ösztradiol teljesen rendben volt, vagy ez már esetleg a petefészek kimerülésére utalhat?
Van-e bármilyen módja ezeknek a hormonszinteknek a kezelésére, érdemes-e többször nézetni? Egyáltalán, mennyire súlyos az eltérés, mennyiben befolyásolhatja Ön szerint a sikeres teherbeesést?

Előre is köszönöm a válaszát,
Üdvözlettel:
Franciska

Válasz

Kedves Franciska!

Még rövid idő telt el az előző terhessége óta, türelemre kérném.
Az AMH értéke a petefészek kimerülése ellen szól.
Mindent figyelembe véve azt javasolnám, vegye fel a kapcsolatot egy endokrinológussal, a hormonok dinamikáját figyelembe véve dolgozzanak ki az Ön számára hatékony terápiát.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!