Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!



36 éves vagyok, augusztus elején volt missed ab műtétem (9 hetes terhességet veszítettem el). Lassan újra próbálkoznánk, ehhez a nőgyógyász kérésére elvégeztettem a ciklus elején esedékes laborvizsgálatokat, ami az alábbi eredményekkel zárult:



FSH- 16,80 U/L

LH- 7,12 U/L

Ösztradiol: 73 pmol/L

TSH: 1, 066

Prolaktin:459,9 mIU/L



AMH: 0,99 ng/ml



még hátravan a 21. napon lévő tesztoszteron, progeszteron mérés, de az eddigi eredményekkel kapcsolatban kérdezném, hogy lehetséges-e, hogy a vetélés/műtét után így megborulnak a hormon értékek? pár hónappal ezelőtt még az FSH, Ösztradiol teljesen rendben volt, vagy ez már esetleg a petefészek kimerülésére utalhat?

Van-e bármilyen módja ezeknek a hormonszinteknek a kezelésére, érdemes-e többször nézetni? Egyáltalán, mennyire súlyos az eltérés, mennyiben befolyásolhatja Ön szerint a sikeres teherbeesést?



Előre is köszönöm a válaszát,

Üdvözlettel:

Franciska
Kedves Franciska!



Még rövid idő telt el az előző terhessége óta, türelemre kérném.

Az AMH értéke a petefészek kimerülése ellen szól.

Mindent figyelembe véve azt javasolnám, vegye fel a kapcsolatot egy endokrinológussal, a hormonok dinamikáját figyelembe véve dolgozzanak ki az Ön számára hatékony terápiát.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA