Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/ Hölgy!



Reggeli (6 óra) kortizol értékem nyálból 12,3 nmol/L , referencia tartományként 5-40 -ig értéket jelölték meg felkelés után. Endokrinológiára csak okt elejére kaptam időpontot, így a vizsgálatot magánúton végeztettem el, fáradtság, ingerlékenység, alvászavar és menstruációs (középidőtől pecsételő vérzés a menstruációig) problémák miatt. Kortizol hiányra azért gondoltam, mert látóideggyulladás miatt szteroid lökésterápiát, majd medrol tablettás levezetést kaptam, és ez idő alatt az előbbiekben említett tünetek mérséklődtek, sőt a pecsételő vérzés abban a hónapban teljesen megszűnt, pedig előtte több hónapig fent állt a probléma, és sajnos utána a szteroid abbahagyását követően, már a következő hónapban is újra véreztem. Kérdésem, hogy Ön szerint okozhatja-e az alacsonyabb kortizol szint ezeket a tüneteket, várhatok-e okt-ig a további vizsgálatokkal. Válaszát előre is köszönöm: E-né
Tisztelt Hölgyem!



Ha a háziorvossal végeztet egy rutin laboratóriumi vizsgálatot, amiben vérkép, ionok (Na,K), TSH van, valamint nőgyógyászati szakvizsgálat is történik, ezek ismerete segít eldönteni a sürgősséget.

Ha a vizsgálatok eredményéről tájékoztat, készséggel állok rendelkezésre a sürgősség eldöntésének kérdésében.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA