Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Terhességem 8. hetében tartok. Tegnap jött meg az első véreredményem, TSH 3,2. Mennyire kell aggódom? Mit kellene tennem? A terhesség előtt tavasszal 1,8, júniusban 2,5 volt a TSH értékem. Van már egy majdnem 2 éves kislányom. Az ő születése óta figyeltem meg, hogy ha jód tartalmú vitamint (terhes vitamint) szedtem a szoptatás miatt, vagy jódozott sóval főztem, akkor a közérzetem romlott, a TSH értékem és koleszterin szintem nőtt. Miután elhagytam a jódot, pár hónapon belül javultak az eredményeim. Most is már 1 hónapja szedem a jód tartalmú terhesvitamint, gondoltam, mégiscsak szükség lehet rá, de a TSH értékemen most is rontott. Mi bajom lehet? Valamilyen autoimmun gyulladás? Elég, ha a továbbiakban ismét elhagyom a jódot, vagy szükség van gyógyszeres kezelésre? Azt a terhesség végéig szedni kell majd, ha szedni kell?

Köszönöm válaszát!

Tisztelt Dóra!

Javaslom váltson olyan kismama vitaminra, mely nem tartalmaz jódot, így rendeződhet akár magától is a tsh értéke. Még tartomány belül van, de terhesség alatt 1 és 2 között jó tartani az értékét.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA