Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő! Doktor úr!
1998-2000-ig pajzsmirigytúlmüködésre Propycilt szedtem. Azóta ellenőrzésekre jártam.Ultrahang változatlan nagyságú göböket mutat.Vérvételnél a TSH érték referencia tartományon belül volt,ezért további vizsgálatok nem történtek.Szívritmuszavar Holterrel bizonyítva ,belsőfeszültség,alvászavar,hőhullámok a változókorral indokolva , 59 éves vagyok..Magán úton végzett szabadT4:16,70 pmol/L, T3:5,76pmol/L ATPO:654,00 IU/mL Vérnyomásomra 1/2 Lokrent szedek. Egyéb gyógyszert nem szedek Háziorvosom L-Thyroxin Henning 50 mikrogramm tablettából 1/2 tabletta szedését javasolta,írta fel. Érdeklődnék,hogy indokoltnak tartja-e? Válaszát előre is köszönöm: Dobócziné Ildikó

Válasz

Kedves Betegünk!

Amennyiben TSH értéke és a T3-T4 normális, az L-Thyroxint nem tartom indokoltnak. Ha a göbök nagyobbak 1 cm-nél, szúrásos mintavétel szükséges. A magas ATPO érték miatt egyelőre tennivaló nincs. Lehet, hogy bizonyos idő múlva alulműködése lesz, (ez vérvétellel igazolható) csak ebben az esetben szükséges az L-Thyroxin. Évente TSH és ultrahang ellenőrzés indokolt.

Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?


további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!