Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
2 hónappal ezelőtt a Prolaktin értékem 716 mIU/L ( 70,8-566,5)
a TSH értékem: 3,4 mIU/L ( 0,4-4,0) volt.
Kisbabát szeretnénk, ezért hogy a TSH-t levigyük a babásodáshoz
ajánlott 1-1,5 közé, 2 hónapja napi 25 mg Letroxot szedek. A prolaktin
csökkentéséhez pedig 2 hónapja napi 2x1 Bromocriptint.
3. napi vérvételemkor a TSH 1,29 MIU/L lett, a Prolaktin 9 mIU/L.
A FT3, FT4, Anti-TPO és a többi hormoneredményem most és két hónapja
is rendben voltak.
Az endokrinológushoz csak két hónap múlva kaptam időpontot, ezért a
tanácsát kérném, hogyan szedjem tovább a Bromocriptint, hogy a
Prolaktinom elérje legalább az alsó határértéket, de ne legyen olyan
extrém magas, mint 2 hónappal ezelőtt, és hogyan szedjem tovább a
Letroxot, hogy a TSH-m ezen az 1, 29-es értéken maradjon?
Köszönöm!

Válasz

Kedves Elvíra!

Megtisztelt a bizalmával, köszönöm. a leírtak alapján érdemes a Bromocriptint este egy tablettára csökkenteni, egy hétig utána féltabletta fenntartó adaggal szedni 3 hétig és a PRL-t lejkontrollálni érdemes.
A Letroxot érdemes változatlan adagban szedni.
üdvözlettel , Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka


további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!