Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!A segítségét szeretném kérni ,ön szerint fenn áll e nálam az inzulinrezisztencia gyanúja.

2 évvel ezelőtti cukorterhelés eredménye:Glükóz 0':5,6 mmol/L (3,5-6,1)

Glükóz 120':7,2 mmol/L (3,1-7,5)Inzulin 0':4,2 mmol/L (1,9-23)

Inzulin 120':64,7 mmol/L2 héttel ezelőtti eredményem:Glükóz 0':5,2 mmol/L (3,5-6,1)

Glükóz 60':10,2 mmol/L (3,1-10,5)

Glükóz 120':6,8 mmol/L (3,1-7,5)Inzulin 0':4,3 mIU/L (1,9-23)

Inzulin 60':77,6 mIU/L

Inzulin 120':52,4 mIU/LMentsruáció 3.ik napján végzett hormonvizsgálatok:

Tsh: 1,530 MIU/L

T4: 10,10 pmol/L

T3:5,33 pmol/L

LH:4,75 U/L

FSH:6,10 U/L

Prolaktin:100,4 mIU/L

Ösztradiol:142,2 pmol/L

Progeszteron:1,5 nmol/LCsillagozott eredmények:

GPT: 40 U/L (0-35)

Monocita: 0,85 Giga/L (0,00-0,80)

Tesztoszteron: 0,35 nmol/L (0,4-2,6)Az orvos szerint akinél jártam , semmi bajom sincs mivel a HOMA index tökéletes. Viszont engem aggaszt hogy a 120 perces értékek a cukornál és az inzulinnál is magasan maradtak.

Tünetek: Evés után 2-3 órával rosszullét(hányinger, ájulás érzés, remegés),száraz bőr, rendszertelen mentsruáció,zsíros haj,fokozott szőrnövekedés,fáradtság, gyengeség.

172 cm és 60 kg vagyok.

Egyéb leletek :EKG:enyhe mitralis prolepsus,MR:néhány igen diszkrét valószínűleg jelentőség nélküli vasculáris góc frontálisan Szemészet:Anisocoria,Drusen papillae o.sinKérem segítsen nekem hogy merre tovább mert nagyon elvagyok keseredve..nem szeretnék megint pénzt kidobni arra 10 perc alatt megállapítsák hogy semmi bajom.Üdvözlettel:Balázsné

Kezelném az inzulin rezisztenciáját gyógyszerrel.

Dietetikussal ( Varga Dóra) is találkoznia kellene.

Várom szeretettel.Dr.Koppány Viktória

Hírek

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek
Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Az elhízásnak, a tartós, jelentősebb fogyásra való képtelenségnek gyakran hormonális okai vannak. Ezen belül is a vérvizsgálatok alkalmával sokszor kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködéssel küzd az illető. Igen ám, de mi van akkor, ha a betegnek helyreállt a TSH szintje, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont komplex endokrin kórképekkel foglalkozó endokrinológusa ad választ a kérdésre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA