Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,Elnézést, hogy emailben zavarom, de annyira el vagyok keseredve, hogy már nem tudom, kihez és hogyan forduljak. 37 éves nő vagyok, közérzetem, erőnlétem jó volna, ha nem gyötörnének 4-5 éve (számomra) érthetetlen panaszok, melyek most már alig elviselhető fájdalommal járnak.

Panaszom lényege: bármit eszem, alatta és utána órákon át iszonyú puffadás, fájdalmas szélgörcsök gyötörnek, és amíg ki nem jön a sok szél, addig nagyon, nagyon fáj a hasam: előbb a köldöknél fáj körbe-körbe szurkálva, majd lejjebb vonul a fájdalom, és közben végig jönnek a szelek, bár nagyon nehezen. Minden megvonásos diétát kipróbáltam, és azt tapasztaltam: nem számít, hogy mit eszem, csak maga az emésztés már nálam ilyen gyötrelemmel fáj. Semmi kapcsolat nincs az étel fajtájával: éveken át vegán voltam (semmi húst és tejterméket sem ettem), akkor is csinálta. Pár hónapja visszatértem a vegyes étrendre, húst is eszem, de ettől sincs változás. Kihagytam hónapokra a gabonát, ettől sincs… kihagytam a gyümölcsöt, hátha az okozza, de ugyanúgy maradt a panasz. Már nem tudom, mit tegyek, szinte alig merek enni.Székletem teljesen normális, sosincs hasmenés. Napi egy széklet jellemző. Ami furcsa: a széklet utáni első étkezés jár a legnagyobb fájdalommal, majd utána a többi étkezésnél egyre enyhébbek a tünetek, egészen a következő székelésig. Mintha az, hogy a széklet "bennem van", adna egy kis védelmet, és mintha utána "kiszolgáltatottabb" lenne a hasam...A háziorvos elküldött vérvételre, minden negatív. Vizeleten minden negatív. Ultrahangon is pár napja voltam, ott se találtak semmit: mondták, hogy nincs epekő, minden ép. A beleket nem tudták megvizsgálni, mert hiába nem ettem semmi puffasztót előtte, és tartottam be az ultrahang előtti 8 órás "böjtöt", azt mondták, vizsgálhatatlanok a beleim, mert tele vannak gázokkal. Dehát pont ez a panaszom… nekem sajnos nem kell puffasztót enni ahhoz, hogy iszonyú szélgörcsök gyötörjenek, évek óta nem is mernék ilyet enni.Szeretném megkérdezni, mit tehetek még, kihez forduljak, mit szedjek? Próbálkoztam recept nélküli gyógyszerekkel (Duspatalin, Dipankrin, Mezym Forte), de az utóbbi kettőtől csak egyre fokozódtak a fájdalmaim, görcseim az oldalamban, úgyhogy abba kellett hagyjam.Segítségét előre is köszönve, tisztelettel:B. Boglárka
Kedves Boglárka!Ön nyilván minden fontos dolgot elmondott a panaszáról, amit tudott. Ezzel együtt, nem vagyok híve a telefonon, vagy e-mail-en keresztül történő gyógyításnak. Néha olyan apróságoknak is szerepe lehet, amit csak a személyes találkozás, az összes meglévő lelet alapos átnézése, a beteg pontos kikérdezése, vizsgálata során tapasztal meg az ember.

Általánosságban csak annyit tudok mondani, hogy ilyen panaszok esetén gasztroenterológushoz kell fordulni. Gyomor tükrözés, vékonybél biopszia, vastagbél tükrözés, egyes speciális laboratóriumi vizsgálatok vihetnek előre. Ha ez mind megtörtént, és semmi eltérést nem találtak, akkor pedig más úton elindulva kell próbálni a kérdésekre választ kapni. Ez pedig végképp nem megy így e-mail-en keresztül.Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA