Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,

Elnézést, hogy emailben zavarom, de annyira el vagyok keseredve, hogy már nem tudom, kihez és hogyan forduljak. 37 éves nő vagyok, közérzetem, erőnlétem jó volna, ha nem gyötörnének 4-5 éve (számomra) érthetetlen panaszok, melyek most már alig elviselhető fájdalommal járnak.
Panaszom lényege: bármit eszem, alatta és utána órákon át iszonyú puffadás, fájdalmas szélgörcsök gyötörnek, és amíg ki nem jön a sok szél, addig nagyon, nagyon fáj a hasam: előbb a köldöknél fáj körbe-körbe szurkálva, majd lejjebb vonul a fájdalom, és közben végig jönnek a szelek, bár nagyon nehezen. Minden megvonásos diétát kipróbáltam, és azt tapasztaltam: nem számít, hogy mit eszem, csak maga az emésztés már nálam ilyen gyötrelemmel fáj. Semmi kapcsolat nincs az étel fajtájával: éveken át vegán voltam (semmi húst és tejterméket sem ettem), akkor is csinálta. Pár hónapja visszatértem a vegyes étrendre, húst is eszem, de ettől sincs változás. Kihagytam hónapokra a gabonát, ettől sincs… kihagytam a gyümölcsöt, hátha az okozza, de ugyanúgy maradt a panasz. Már nem tudom, mit tegyek, szinte alig merek enni.

Székletem teljesen normális, sosincs hasmenés. Napi egy széklet jellemző. Ami furcsa: a széklet utáni első étkezés jár a legnagyobb fájdalommal, majd utána a többi étkezésnél egyre enyhébbek a tünetek, egészen a következő székelésig. Mintha az, hogy a széklet "bennem van", adna egy kis védelmet, és mintha utána "kiszolgáltatottabb" lenne a hasam...

A háziorvos elküldött vérvételre, minden negatív. Vizeleten minden negatív. Ultrahangon is pár napja voltam, ott se találtak semmit: mondták, hogy nincs epekő, minden ép. A beleket nem tudták megvizsgálni, mert hiába nem ettem semmi puffasztót előtte, és tartottam be az ultrahang előtti 8 órás "böjtöt", azt mondták, vizsgálhatatlanok a beleim, mert tele vannak gázokkal. Dehát pont ez a panaszom… nekem sajnos nem kell puffasztót enni ahhoz, hogy iszonyú szélgörcsök gyötörjenek, évek óta nem is mernék ilyet enni.

Szeretném megkérdezni, mit tehetek még, kihez forduljak, mit szedjek? Próbálkoztam recept nélküli gyógyszerekkel (Duspatalin, Dipankrin, Mezym Forte), de az utóbbi kettőtől csak egyre fokozódtak a fájdalmaim, görcseim az oldalamban, úgyhogy abba kellett hagyjam.

Segítségét előre is köszönve, tisztelettel:

B. Boglárka

Válasz

Kedves Boglárka!

Ön nyilván minden fontos dolgot elmondott a panaszáról, amit tudott. Ezzel együtt, nem vagyok híve a telefonon, vagy e-mail-en keresztül történő gyógyításnak. Néha olyan apróságoknak is szerepe lehet, amit csak a személyes találkozás, az összes meglévő lelet alapos átnézése, a beteg pontos kikérdezése, vizsgálata során tapasztal meg az ember.
Általánosságban csak annyit tudok mondani, hogy ilyen panaszok esetén gasztroenterológushoz kell fordulni. Gyomor tükrözés, vékonybél biopszia, vastagbél tükrözés, egyes speciális laboratóriumi vizsgálatok vihetnek előre. Ha ez mind megtörtént, és semmi eltérést nem találtak, akkor pedig más úton elindulva kell próbálni a kérdésekre választ kapni. Ez pedig végképp nem megy így e-mail-en keresztül.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!