Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Úr!

Márciusban felkerestem a nőgyógyászom, 1,5 évig Velgyn fogamzásgátló tablettát szedtem, a télen nagyon száraz lett a bőröm , töredezett a hajam, és híztam 15 kg-ot , sosem voltam vékony alkat, de ez már hatalmas és elviselhetetlen tehernek tűnik számomra. Néha úgy érzem tele vagyok vízzel. Állandóan diétázom, de 2 kg nál többtől sosem tudtam megszabadulni.

A nőgyógyászom elküldött laborvizsgálatra, ahol a következő laboreredmények születtek:

éhgyomori vércukor: 4,93 mmol/l

2 órás terhelés után : 5, mmol/l

TSH : 7,560 mIU/mL

FT4:1,12

Szérum FSH : 5,7 mU/ml

Szérum LH : 5,12 mIU/ml

Szérum Prolaktin : 20,21 ng/mL



Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben kell e gyógyszeres kezelés,és ha igen akkor Ön kit ajánlana nekem?! Hiszen fontos az egészségem ! Várom mielőbbi válaszát!

Köszönettel és tisztelettel !



A vércukorterhelés önmagában sajnos nem elég, meg kell ismételni, de inzulin szintekkel. A TSH magas, ez pajzsmirigy alulműködést jelez, ezért gyógyszeres kezelése indokolt. Valószínű a fogyás is megindul szépen!

várom szeretettel.



Dr.Koppány Viktória

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA