Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Dr. Békési Gábor PhD Módosítva: 2020.09.02

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden páciens figyelmét.
 

Az elmúlt hetekben terjedt el a világhálón egy hirdetés, amely Békési Gábor professzor nevével egy fogyasztókészítmény vásárlására buzdítja az olvasókat. Személyét és elismert szakmai tekintélyét felhasználva, őt a cikkben szakértőként jelölve próbálja meggyőzni a potenciális vásárlókat a termék hitelességéről.

Prof. Békési Gábor PhD és az Endokrinközpont is a leghatározottabban elhatárolódik leírtaktól. A reklámozó engedély nélkül használta fel Békési professzor nevét és tudomása nélkül hozta létre a termékajánlást, az itt szereplő információk a jóváhagyása nélkül jelentek meg, a professzor nem adta a nevét semmiféle fogyókúrás termékhez. 

Az Endokrinközpont dolgozói és szakorvosai számára kiemelten fontos a hiteles tájékoztatás, a szakmailag megalapozott kezelések alkalmazása, a páciensek biztonsága, így a cikkel kapcsolatban a hatóságok felé a szükséges intézkedést megtettük.

Kérünk minden fogyni vágyót, hogy csak hiteles forrásból származó információkat fogadjanak el, építsenek be kezelésükbe, csak bevizsgált, hiteles forrásból származó termékeket, gyógyszereket használjanak!

Téma szakértői

Dr. Ferenczy Péter

Dr. Ferenczy Péter

kardiológus, diabetológus
Dr. Polyák Annamária

Dr. Polyák Annamária

endokrinológus, belgyógyász, diabetológus
Dr. Németh Aliz

Dr. Németh Aliz

belgyógyász, hepatológus

Orvos válaszol

Tisztelt Dr. Úr, Dr. Nő!

Belgyógyász javaslatára ( uh-n 11 mm göb látható) Tc99 izotópos vizsgálat után 11 mm -es hideg göböt állapítottak meg a pajzsmirigyemben, ami után MIBI vizsgálatot javasoltak. Később felkerestem egy endokrinológus szakorvost, aki uh vezérelt biopsziát javasolt. Jelenleg mindkét vizsgálatra van időpontom. Az lenne a kérdésem, hogy feltétlen szükséges e a MIBI elvégzése a biopszia mellett, mert fölösleges sugárterhelésnek nem szívesen teszem ki sem magamat, sem a környezetemet. Egyáltalán a MIBI milyen jellegű szűrés, mit állapít meg. Köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Kiss Bianka

Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus
Kedves Betegünk!

Egyetértek az endokrinológus kollégával. Magam is az UH vezérelt biopsziát tartom szükségesnek. A MIBI csak akkor indokolt, ha felmerül, hogy a göb a mellékpajzsmirigyben van, de az UH vezérelt biopszia ezt is kideríti.

Üdvözlettel: Békési Dr.

Páciensek mondták

Türelmes

"Türelmesen elmagyarázta a betegségem lényegét, hogy én is értsem. Ami nagyon fontos a számomra, hogy megnyugtatott és minden kérdésemre válaszolt. (A recepción a hölgyek mosolygósak és barátságosak.)"

További vélemények

Hírek

Tejcsorgás és impotencia is utalhat az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganatára

Tejcsorgás és impotencia is utalhat az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganatára

A prolactinoma az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganata, a leggyakrabban előforduló hormont termelő agyalapi mirigy daganat. Olyan tünetek hívhatják fel jelenlétére a figyelmet, mint például a nőknél a szoptatási időn kívül jelentkező tejcsorgás és menstruációs zavarok, illetve a férfiakat sújtó merevedési zavar, impotencia. Prof. Dr. Góth Miklós PhD, az MTA doktora, az Endokrinközpont endokrinológusa erről a csaknem mindig jóindulatú daganattípusról beszélt.

További részletek
Öröklődés, életmód, betegségek? Ilyen okai lehetnek a zsíranyagcsere-zavarnak

Öröklődés, életmód, betegségek? Ilyen okai lehetnek a zsíranyagcsere-zavarnak

A zsíranyagcsere-zavarok (magas koleszterin- és/vagy trigliceridszint) növelik az érelmeszesedés előfordulási valószínűségét és ezzel a szívbetegségek, pl. a szívinfarktus, a stroke és a cukorbetegség kockázatát is. Felismerésük és kezelésük is kiemelt fontosságú. De vajon miben állhat a kezelés? Kizárólag az életmód reformjából, vagy szükség lehet betegségek gyógyszeres kezelésére is? Mindez attól függ, mi a zsíranyagcsere-zavar kiváltó oka, amelyeknek lehetőségeiről Prof. Dr. Somogyi Anikó, az Endokrinközpont endokrinológusa, diabetológus, belgyógyász, a zsíranyagcsere-zavarok specialistája beszélt.

További részletek
Az elhízás és a holdvilág arc a Cushing szindróma vezető tünete

Az elhízás és a holdvilág arc a Cushing szindróma vezető tünete

A páciensek gyakran a törzsükre rakódott jelentős plusz kilók okainak kutatásakor jutnak el endokrinológushoz, ahol a kivizsgálás után kiderülhet, hogy a kortizol hormon túltermelése, nagy mennyiségű jelenléte okozza ezt a tünetet, más jellegzetességekkel együtt. Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa, kóros elhízásra szakosodott specialista a Cushing szindróma további tipikus tüneteire, a kivizsgálás és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK