Meddőség kezelése, lelki okok

PCOS (policisztás ovárium) esetében szakértő pszichológus / szexuálpszichológus tud segíteni, hogy belülről fakadóan az önkép, az önbecsülés által, a tudatosság és fókuszáltság által a fizikai síkokra is pozitív visszahatás és változás tudjon bekövetkezni. Nagyon sok meddőség esetében az ok valójában egy mentális gát, melynek feloldásával a termékenység helyre állhat és a gyermekvállalás útjából elhárulhat az akadály. Szakrendelőnk a hölgyek rendelkezésére áll szaktanácsadással és célzott terápiával.

A pszichoterápia: személyes terápia formájában, illetve meddőség esetén párterápia formájában tud segíteni. A pszichoterápia eredményesen alkalmazható.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA