Pajzsmirigy előadás prof. dr. Balázs Csabával

Pajzsmirigy előadás prof. dr. Balázs Csabával

endokrinkozpont.hu Létrehozva: 2017.02.20 Módosítva: 2017.02.20
Magyarországon minden 10. embert érint a pajzsmirigy betegség valamely formája. A mai felgyorsult világban információ áradat veszi körül az embereket, amiből nehéz kiszűrni a hiteles, szakmailag helytálló, ez egyén számára lényeges információt. A Prima Medica EgészségClub szervezésében megrendezésre kerülő I. Pajzsmirigy Est meghívott előadója prof. dr. Balázs Csaba endokrinológus, immunológus és meddőségi specialista lesz, aki a pajzsmirigy betegségek egyik legnevesebb hazai szakértője. A rendezvényen lehetőség lesz egy érdekes előadáson való részvételre, illetve személyes kérdések feltételére is pajzsmirigy problémákkal kapcsolatban.

A Prima Medica EgészségClub Pajzsmirigy Est első rendezvényének a vendége a pajzsmirigy betegségek egyik legnevesebb hazai szakértője Prof. Dr. Balázs Csaba pajzsmirigy, immunológiai és meddőségi specialista aki közel egy órás előadással készül a megjelentek részére.

A rendezvényen lehetőségetek lesz egy részletes előadást meghallgatni a pajzsmirigy betegségről, azok kezeléséről a professzor úr előadásában, és a végén természetesen lesz lehetőség is a felmerült kérdések feltételére is.

Rendezvény 2017. március 1. (szerda) 18:00 kor kezdődik a  Köles A Reform Konyhán (1073 Budapest Kertész utca 41.). A részvétel regisztrációhoz kötött a korlátozott befogadóképesség miatt.

Az eseményen való részvétel díja:
- EgészségCard tulajdonosoknak: 1500 Ft, mely a helyszínen teljes egészében lefogyasztható
- EgészségCarddal nem rendelkezőknek: 2000 Ft, melyből 1500 Ft a helyszínen lefogyasztható

Eseményre jelentkezés módja:
- emailben tudjunk a jelentkezéseket elfogadni az alábbi email címre: [email protected]
- kérjük, hogy az emailben szerepeljen a jelentkező teljes neve, és az EgészségCard száma a könnyebb beazonosítás érdekében.
(Aki még nem rendelkezik EgészségCarddal, annak lehetősége van ingyenesen igényelni online a http://www.egeszsegcard.hu/ oldalon a "Kártyaigénylésre" kattintva.)

Minden pajzsmirígy problémával küzdőt szeretettel várunk.

A helyszínen fényképeket és videofelvételeket készítünk a rendezvényről. A jelentkezők elfogadják, hogy az ott készült felvételeket felhasználjuk.

Hírek

Tejcsorgás és impotencia is utalhat az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganatára

Tejcsorgás és impotencia is utalhat az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganatára

A prolactinoma az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganata, a leggyakrabban előforduló hormont termelő agyalapi mirigy daganat. Olyan tünetek hívhatják fel jelenlétére a figyelmet, mint például a nőknél a szoptatási időn kívül jelentkező tejcsorgás és menstruációs zavarok, illetve a férfiakat sújtó merevedési zavar, impotencia. Prof. Dr. Góth Miklós PhD, az MTA doktora, az Endokrinközpont endokrinológusa erről a csaknem mindig jóindulatú daganattípusról beszélt.

További részletek
Öröklődés, életmód, betegségek? Ilyen okai lehetnek a zsíranyagcsere-zavarnak

Öröklődés, életmód, betegségek? Ilyen okai lehetnek a zsíranyagcsere-zavarnak

A zsíranyagcsere-zavarok (magas koleszterin- és/vagy trigliceridszint) növelik az érelmeszesedés előfordulási valószínűségét és ezzel a szívbetegségek, pl. a szívinfarktus, a stroke és a cukorbetegség kockázatát is. Felismerésük és kezelésük is kiemelt fontosságú. De vajon miben állhat a kezelés? Kizárólag az életmód reformjából, vagy szükség lehet betegségek gyógyszeres kezelésére is? Mindez attól függ, mi a zsíranyagcsere-zavar kiváltó oka, amelyeknek lehetőségeiről Prof. Dr. Somogyi Anikó, az Endokrinközpont endokrinológusa, diabetológus, belgyógyász, a zsíranyagcsere-zavarok specialistája beszélt.

További részletek
Az elhízás és a holdvilág arc a Cushing szindróma vezető tünete

Az elhízás és a holdvilág arc a Cushing szindróma vezető tünete

A páciensek gyakran a törzsükre rakódott jelentős plusz kilók okainak kutatásakor jutnak el endokrinológushoz, ahol a kivizsgálás után kiderülhet, hogy a kortizol hormon túltermelése, nagy mennyiségű jelenléte okozza ezt a tünetet, más jellegzetességekkel együtt. Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa, kóros elhízásra szakosodott specialista a Cushing szindróma további tipikus tüneteire, a kivizsgálás és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok