Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kb. fél éve voltam először 2 pontos cukorterheléses vizsgálaton, az eredményeim a következők lettek:
Vércukor 0 perc: 5,3, 120 perc: 5,9.
Inzulin 0 perc: 3,1; 120 perces: 38,8
Mivel az eredmények inzulinrezisztenciára utaltak, elkezdtem a 160 grammos diétát (4-5 kg súlyfeleslegem volt). Fogytam 6 kg-t 3 hónap alatt, azóta tartom a súlyom.
A napi szénhidrátbevitelt két hónap után 130 g-ra csökkentettem, mert sokallottam a 160 grammot.
Egy hete voltam újra cukorterhelésen. Az éhgyomri vércukorszint 5 mmol/l lett, a 60 perces 9,9, a 120 perces 8,3 mmol/l.
(Az inzulin eredménye még nincs meg.)
Kétségbe vagyok esve, hogy miért lett ilyen rossz a 120 perces vércukorszint a diéta ellenére.
A kérdésem az, hogy befolyásolhatta-e az eredményt, hogy én csak napi 130 grammnyi szénhidrátot fogyasztottam előtte hónapokig?

Válasz

Kedves Àgi!
Sajnos igen!
Nem cukorbeteg Ön, de nem mehet napi 160-180 gramm diéta alá!
Kèrem módosítsa a diétát!
Fél év múlva kontroll vércukorterhelés javasolt, lehetőleg inzulin szintekkel!
Ha nem javul, várom Önt!

Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Alacsony a gyermekem! Ez a genetikai betegség állhat a hátterében

Alacsony a gyermekem! Ez a genetikai betegség állhat a hátterében

A védőnői, illetve a gyermek háziorvosi vizsgálatokon nagy szerepet kap a gyermek súlygyarapodásán kívül a növekedés nyomon követése. Ebben nagy szerepe van az ún. növekedési percentilis görbének, melynek segítségével könnyen és egyszerűen lehet követni a gyerek fejlődését és kiszűrhetők a kóros állapotok. Dr. Tar Attilát, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusát az alacsonynövés és a SHOX gén defektusa közti kapcsolatról és a növekedési hormon adásáról kérdeztük.

további részletek »
Tünetek, melyekről nem is gondolná, hogy pajzsmirigyzavar okozza

Tünetek, melyekről nem is gondolná, hogy pajzsmirigyzavar okozza

Ha kellemetlen tünettel szembesül valaki, akkor gyakran már maga a panasz sejteti, hogy milyen szervünk lett beteg. A pajzsmirigyzavarok azonban olyan tüneteket produkálhatnak, melyekből az illető nem is gondolná, hogy ennek az apró szervnek a hibás működése okozza a problémát. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája összeszedett néhány ilyen panaszt. 
 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!