Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kb. fél éve voltam először 2 pontos cukorterheléses vizsgálaton, az eredményeim a következők lettek:
Vércukor 0 perc: 5,3, 120 perc: 5,9.
Inzulin 0 perc: 3,1; 120 perces: 38,8
Mivel az eredmények inzulinrezisztenciára utaltak, elkezdtem a 160 grammos diétát (4-5 kg súlyfeleslegem volt). Fogytam 6 kg-t 3 hónap alatt, azóta tartom a súlyom.
A napi szénhidrátbevitelt két hónap után 130 g-ra csökkentettem, mert sokallottam a 160 grammot.
Egy hete voltam újra cukorterhelésen. Az éhgyomri vércukorszint 5 mmol/l lett, a 60 perces 9,9, a 120 perces 8,3 mmol/l.
(Az inzulin eredménye még nincs meg.)
Kétségbe vagyok esve, hogy miért lett ilyen rossz a 120 perces vércukorszint a diéta ellenére.
A kérdésem az, hogy befolyásolhatta-e az eredményt, hogy én csak napi 130 grammnyi szénhidrátot fogyasztottam előtte hónapokig?

Válasz

Kedves Àgi!
Sajnos igen!
Nem cukorbeteg Ön, de nem mehet napi 160-180 gramm diéta alá!
Kèrem módosítsa a diétát!
Fél év múlva kontroll vércukorterhelés javasolt, lehetőleg inzulin szintekkel!
Ha nem javul, várom Önt!

Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!