Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr.Nő!



48 éves vagyok, kb.1-2 éve jelentkező tejcsorgás miatt kivizsgáltak.A mammográfia, citológia negatív volt. A koponya MR 2-3mm-es mikroadenomát mutatott ki, de vérképemen rendben volt minden.(Két vérvétel is volt, prolaktin is rendben.)

Bromocriptint kell szednem napi 1 tbl-t.

Kérdéseim:

1.A gyógyszer okozhat-e hízást? A hasamra kezdtem el hízni, pedig odafigyelek az étkezésre, mozgásra.

2.Az utolsó menstruációm áprilisban volt, előtte 2011. decemberében. Klimax okozza vagy ez a betegség a menstruáció elmaradását?

3.Előfordulhat-e, hogy a Bromocriptin hatására ismét menstruálni fogok?

4.A tejcsorgás és a mikroadenoma lehet normál vérkép mellett is?

Köszönöm

Judit

Kedves Judit!



A sok kérdésre igazán csak rövid válaszokat tudok adni, mivel a személyes konzultáció során tudunk igazán egyénre szabott válaszokat adni és az oki diagnózis alapján oki terápiát beállítani.

A gyógyszer nem szokott elhízást okozni( de ha nem oki a terápia része lehet ebben)

2 valószínűleg Klimax okozza a menstruáció elmaradását. 3Amennyiben valóban oki a terápia a Bromotin hatására ismét menstruálhat. 4.A tejcsorgás és a mikroadenoma ritkán lehet normál vérkép mellett( de önnél csak alap hormon meghatározás történt)

Amennyiben személyes konzultációra el tud jönni szívesen segítek

Van jó megoldás



Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA