Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T.Dr.nő/Dr.úr! Korábbi részleges petefészek eltávolításom óta hormonproblémáim vannak. Most újra átestem minden vizsgálaton (uh, nőgyógyászat, labor stb.), kontroll céljából és mivel már klímaxra is gyanakodott az orvos (45 éves vagyok). A következő értékek lettek: (menstruáció és ovuláció között, a ciklus 12.napján), progeszteron: 0,4 nmol/l, prolaktin: 310 mU/l, LH: 6,1 U/L, FSH: 6,7 U/l, TSH: 1,10 mU/l. Szeretném megtudni, hogy ez a hormonkép akkor rendben van, mert az orvosom nem tanácsolt semmi különöset. Nem értek hozzá de nekem a progeszteron alacsonynak tűnik (a labor-határértékekhez képest), ez is okozhatja a pecsételést, ciklusgondokat és egyéb hormonproblémákat esetleg? Tehetek magamért esetleg valamit?
Tisztelt Adri!Igen a progeszteron alacsony szintje okozhat ilyen panaszokat. Keresse fel kezelőorvosát vagy endokrinológust. Esetleg addig természetes gyógynövényből a Wild Yam kapszula, mely progeszteron tartalmú készítmény.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA