Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

+36 70 431 9728

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Kérdés

Tisztelt doktornő/doktor úr!
Érdeklődésem a következő!
Pánikbetegséget állapítottak meg nálam vki kifejtette az ösztrogén dominanciát!
A tünetek legtöbbje megtalálható nálam.
Kérdésem a következő hogy tudom megoldani hogy ez minél előbb tisztázodjon mert nagyon félek hogy ebből baj lesz.
Rexetin 30 mg gyogyszert írták és én nem szeretnék ilyen tudatmódosító szereket szedni szeretném természetes hatóanyagú készítményekkel gyógyítani ahogy kell. Kérem segítsenek.
Köszönöm szépen válaszukat előre is!
Tisztelettel egy beteg a sok közül.

Válasz

Tisztelt Jolcsii!

Laborvizsgálattal kideríthető az ösztrogéndominancia, általában a ciklus 3. napján néznek ösztrogént,fsh,lh,tesztoszteron és progeszteron szintet, illetve a ciklus 21. napján progeszteron,prolaktin szintet.
Az eredmények birtokában egy endokrinológus szakorvos megtudja mondani, hogy valóban fenn áll e ösztrogéndominancia vagy sem.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Endokrinológushoz készülök vizsgálatra,ahol valószínűleg vérvétellel kezdenek, hiszen az endokrin szervek hormonszintjeire kíváncsiak. A kérdésem az lenne, hogy még az endokrinológusi vizsgálat előtt és közben szedhetek-e fogamzásgátló tablettát? Vagy ez befolyásolni fogja a hormonszinteket,és nem kapjuk meg a valós, természetes eredményeket a hormonszintekről? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel, Takács Anna.

Válasz

Tisztelt Takács Anna!

Általában az endokrinológus szakorvos dönti el, hogy a gyógyszer szedése mellett vagy gyógyszer elhagyása utána nézi a hormonszinteket.
Kérem kérje ki kezelő orvosa véleményét.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Üdvözlöm! Kicsit összetett kérdéssel fordulnék Önhöz! Először le írnám tüneteimet, amire már választ kaptam egy részben, másrészt pedig még egy év után sem. Kezelt pajzsmirigy alulműködéses beteg vagyok, napi 85 mg L thyroxint szedek, ezzel karban tartva a pajzsmirigy értékeimet. Legnagyobb elkeseredésemre, súlyom közel 100 kg, az utóbbi egy évben hiztam úgy 5kg-ot, hogy csak megengedett szénhidrát mennyiséget fogyasztok, el hagytam a fehér kenyeret, cukrot, és heti min. 3-szor szobabiciklizek vagy egyéb sportolást végzek. Egy éve voltam nőgyógyászati hormon panel vizsgálaton, mely ciklus 4.napján történt és jók lettek az eredményeim, nem találtak eltérést. Iszonyatosan szőrösödök, államon mindig újra és újra vissza nőnek a fekete hosszú szőr szálak, melyből kb 5-6 van az állon, ugyanennyi a nyakamon, mellemen, hasam köldök felett epilálnom kell. Gyakran vagyok fáradt, erősen izzadok, gyakori fejfájás, főleg ébredés után, fogyási képtelenség. Most végeztek nálam terheléses cukor és inzulin meghatározást, értékeim: Éhgyomori glukoz : 4.31 (ref. 3.6-6-ig)
120 perces glukoz : 4.61
Éhgyomori inzulin : 8.89 (ref. 2-29.10-ig)
120 perces inzulin : 18.9
60.-adik percnél nagyon rosszul lettem, iszonyatos fejfájás, hányinger, szédülés, rossz közérzet,de 60. Percet nem néztek.
Ön szerint állhat e fenn inzulinrezisztencia?
Ha nem, akkor hova forduljak, hogy kiderüljön mi okozza a panaszokat, illetve milyen vizsgálatokat kellene még el végeztetnem? Egy újabb pcos vizsgálat esetleg? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát! Üdv, Barbara!

Válasz

Kedves Barbara!

Keressen fel egy endokrinológus szakorvost, mert lehet a panaszai mögött inzulin rezisztencia. Előfordulhat, hogy meg kell ismételni a vércukor terhelést.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A mai nap folyamán kaptam meg a terhességi glükóz terheléses vizsgálatom eredményeit.
Értékeim:
éhgyomri glükóz: 4 mmol/L
a terhelés utáni 120 perces: 6,8 mmol/L
Segítségét szeretném kérni, abban hogy megfelelőnek számít-e ez az eredmény? Vagy van valami további teendőm?
Segítségét előre köszönöm!

Üdvözlettel:G.Dóra

Válasz

Tisztelt Dóra!

Kérem keresse fel kezelő orvosát, vagy nőgyógyászát, aki ismeri a kórelőzményeit.

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Ma végezték el az inzulinrezisztencia mérésemet és a következő értékeket kaptam:

glükóz fluoridos: 5,7 mmol/L
glükóz terhelés: 60': 6,1 mmol/L
glükóz terhelés 120': 5,8 mmol/L

inzulin: 5,5 mIU/L
inzulin terhelés 60': 21,8 mIU/L
inzulin terhelés 120': 17,7 mIU/L

HOMA-IR: 1,4

Ezekből az adatokból mire lehet következtetni?

Előre is köszönettel a válaszért!

Tisztelettel,
Navratyil Tímea

Válasz

Kedves Tímea!

Kérem mutassa meg kezelő orvosának az elkészült eredményeket.

Kérdés

Tisztelt Doktor Ur!
40 eves ferjem izomnovelo tablettakat szedett (Meta)ami nagyon felboritotta a ferfi hormonok mukodeset.Egyalatalan megszunt a nemi vagy,teljesen elveszitette erdeklodeset a szex irant.Helyi szakerto tanacsara,Nebido-t alkalmaztunk de ez sem valt sikeres megoldassa.
Kerdesem az lenne,letezik-e valami mod arra,hogy a szervezet ujra "mukodtetni:fogja a ferfi hormonokat ,mit kell tennunk annak erdekeben,hogy ujra a regi legyen?

Remenykedve varom valaszat!
Tisztelettel,
Pinki

Válasz

Kedves Éva!

Mielőtt bármilyen készítményt elkezdenek szedni, kérem jelentkezzen be párja egy endokrinológus szakorvoshoz, aki a megfelelő hormonvizsgálatok alapján pontos szakvéleményt tudna adni, hogy mely készítményeket célszerű alkalmazni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!
Nagyon el vagyok keseredve mert december 5 óta nem találunk egy orvost aki konkrétan meg tudná mondani mi baj lehet! Lányom (18 éves) 2016.dec. 5én délután hirtelen rosszullétre panaszkodott úgy érezte meggyullad olyan hőhulláma volt,szinte kipirult az arca, leizzad, hányingere,fejfájása szédülése lett.A hője 36.9. hát gondoltuk ezt majd másnapra leküzdjük...nem így lett egy hét eltelt és még mindig jöttek ezek a rosszullétek szinte rohamszerűen a fejfájása megmaradt 10es skálán 5 a legkisebb ha jött a hőhullám 8-10es a fájdalom .Észrevettük hogy ezzel a rosszullétekkel felmegy a vérnyomás is 160/90 majd leesik egy félóra múlva 110/60ra .... szóval teljesen ingadozó pulzus általában 80-90- 100 .Háziorvos adott vérnyomáscsökkentőt kettőt is ami most normalizálta a vérnyomást a pulzus továbbra is magas egy kicsit de a fejfájás semmire nem szűnik és borzasztóan megkeseríti az életét ....hőhullámok megvannak , rossz közérzet,hányinger,gyengeség minden megmaradt! Neurológus azt mondta ez nem tipikus fejfájás MR negatív....kardiológus azt mondja vmi miatt ugrál a vérnyomás ...hasi uh elvileg negatív,nyaki uh a pajzsmirigyben apró göböket ír, 2014óta ismert az IR .....Segítséget szeretnék kérni hogy ilyen jellegű probléma kivizsgálásában kihez tudok fordulni? Válaszát előre is köszönöm ! Üdv.:Molnár Andrea (édesanya)

Válasz

Tisztelt Molnár Andrea!

Endokrinológus szakorvost keressenek fel. Elképzelhető, hogy a pajzsmirigy illetve a nem megfelelően kezelt ir okozza a rosszulléteket. Teljes kardiológiai kivizsgálás történt a vérnyomás ilyen mértékű ingadozása és a pulzus emelkedett értéke miatt?
Központunkban Polyák Annamária drnőt tudom javasolni vagy Góth Miklós professzor úrat. Online is tudnak időpontot foglalni, amennyiben van rá lehetőségük vagy hívjanak a 70-431-97-28-as telefonszámon.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Üdvözlöm,
Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. A véreredmény a következő adatokat adta.
FT4 - 15.05 pmol/l - 11,50-22,70
Anti-TPO - 279.0 IU/mL - 0,0-60,0
TSH - 2.260 mIU/l - 0,550-4,780
25-OH-calciferol (D-vitamin): 25.3 nmol/l 0,0-0,0

Pontosan mit jelentenek ezek? Milyen kezelésre kell számítani? Okozhat-e ez egy férfinál gondokat a gyermekvállalásnál?
Köszönöm a segítségét!
Üdv,
Zoltán

Válasz

Tisztelt Zoltán!

Igen, van eltérés a labor eredmények között. Az a-tpo szintje magas,ami autoimmun eredetű betegségre utalhat, illetve alacsony a D-vitmain szint.
Kérem keressen fel egy endokrinológus szakorvost. Akadályozhatják ezek az értékek a gyermekvállalást az adott személynél.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Tisztelettel érdeklődöm, hogy egy reggeli TSH vérvétel előtt bevehetem-e a szokásos L-Thyroxin tablettámat?
Befolyásolja a vérvételt? Anti-TPO-t most nem néznek.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Ágnes

Válasz

Tisztelt Ágnes!

Kérem kérdésével forduljon kezelőorvosához, mert eltérhet a protokoll az orvosok között.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

2011 volt jobb fülbe sugárzó nagyon fajdalmas gyulladásom,ennek kapcsán derült ki,hogy göb van a ez pajzsmirigyemben...2012ben hugomnál strummát allapítottak meg teljesen eltávolították a pajzsmirigyét.Ennek kapcsán azota Én is jártam évente szűrésre a göbbel,amiből többször vettek biopsziát,mert volt mikor II volt III as malignitás nem kizárható eredményem...a göb nem nő ,de pajzmirigygyulladást állapítottak meg,Hasimothot majd azt mondták már nincs hasimotho...az állapotom romlott most aTPO 1300 a hormonok jok,jelenleg erősen belehet gyulladva pajzsmirigyem égő jobboldalon torokból fülbe kisugárzó erős fájdalmam van. a jobb térdem erősen fájdalmas és zsibad és ajobb kezem is zsibad...Ez idáig szakorvoshoz nem utalak be ,mert a hormonok tartományon belul voltak..endokrinologus nem látott...Az elmúlt négy évben gatritist,gyomorfekélyt, refluxt,laktózintoranciát,szivbillentyu eltérést,halláscsökkenést,nagyfokú csontritkulást,gerincferdülést,artozist,alacsonyvérnyomás alacsonypulzus,kiujjuló bélgyulladást,állapitottak meg. A belgyogyász doktornő az utolso vizitnél felvette az immunbetegséget...Kérdésem :Mi a teendő? Egyre rosszabb az állapotom,ezek abtegségek évek alatt derültek ki...egy-egy betegség kapcsán,de még összefüggésben nem vizsgálta senki.57 éves vagyok, fiatalkorom óta nagyon sokat betegeskedem pánikbetegség,petefészek ciszták,nőgyógyászati műtét mioma, aranyérproblémák,visszér, izületi gyulladások...mivel három gyereket szültem és neveltemtem fel(főleg rájuk koncentráltam)...csak tüneti kezelések voltak soha nem gondoltak az orvosok pajzsmirigyre..nem is vizsgálták csak amikor előszőr begyulladt és a családban is volt...

Válasz

Tisztelt Topor Jánosné!

Kérem keressen fel endokrinológus szakorvost. Góth Miklós professzor úrat tudom javasolni.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!